Skip links

2toDrive

Ben je 16,5 jaar? Begin dan nu met je 2toDrive rijlessen in Haarlem.

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen

Vanaf 17 jaar kan je het rijexamen doen

Tot je 18de rijden onder begeleiding

Hoe 2todrive werkt!

2toDrive bestaat sinds 2011 en is ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat jij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Zo word jij een zelfverzekerdere bestuurder. Ben jij 16 jaar? Dan kun je het theorie-examen doen. Tijdens het theorie-examen wordt er getoetst op gevaarherkenning, verkeerskennis en verkeersinzicht.

Als je 16,5 jaar bent mag beginnen met rijlessen. Wanneer je 17 bent mag je een praktijkexamen doen. Als je geslaagd bent voor je rijexamen dan rij je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een coach.

Kies je coaches

De keuze voor wie jou straks gaat begeleiden ligt bij jou. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet mag coach worden. Dit kan dus bijvoorbeeld een familielid, vriend of bekende zijn. In totaal mag je minimaal 1 en maximaal 5 coaches kiezen. Coaches uitgekozen? Dan melden de coaches zichzelf eerst online aan bij RDW (Hier kan je direct je coach aanmelden).

Als je meedoet aan 2toDrive heb je een coach nodig, bij het kiezen let opdat je een coach waarbij jij je op je gemak voelt! Een coach van wie je het gevoel hebt dat je nog veel van kan leren. Kies een coach uit die dichtbij woont en probeer steeds in dezelfde auto rijden.

Voorwaarden coaches

  1. moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs
  2. moet minimaal 27 jaar oud zijn;
  3. Woonachtig in Nederland
  4. mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
  5. mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
  6. mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen ongeldigverklaring hebben gehad, op grond van een onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid;
  7. mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
  8. moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.

Bel mij terug