Skip links

Rij- of faalangst

Royaal Rijopleiding heeft zich gespecialiseerd in cursussen voor mensen met rij- of faalangst.

Faalangst

Breekt het zweet je uit als je nadenkt dat je de snelweg op moet? Heb je een nare ervaring met een aanrijding? Of heb je een extreme angst voor het rijexamen?

Veilig

Op een rustige, verantwoorde wijze wordt je van jouw angst afgeholpen, zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel achter het stuur zult plaatsnemen.

Vertrouwd

Ook personen met een rijbewijs, maar die door omstandigheden weinig rijervaring hebben, kunnen geholpen worden hun angsten te overwinnen.

Gespecialiseerd in cursussen rij- of faalangst.

Allereerst doen we rustig een intake en adviseren wij je over de stappen die we gaan maken tijdens de rijlessen. De vervolgaanpak is per individu anders en gebaseerd op ieder zijn persoonlijke situatie. Stapsgewijs wordt je intensief gecoacht op diverse vlakken in de rijeigenschappen.

Er wordt dan ook zeker een beroep gedaan op jouw moed en doorzettingsvermogen. Wij stellen je zoveel mogelijk op uw gemak en helpen je om een veilige en verantwoorde manier door het dagelijkse verkeer leert te rijden.

Hoe gaat het faalangstexamen?

Voor het faalangstexamen heb je in totaal 1 uur en 20 minuten de tijd. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit. De overige tijd is voor een time-out en om zoveel mogelijk voor rust te zorgen. Natuurlijk moet je wel precies hetzelfde kunnen als mensen die het gewone rijexamen doen.

Bel mij terug