Skip links

Rijlessen

De rijlessen worden opgebouwd volgens de Rijopleiding In Stappen (RIS) methode je krijgt gestructureerd rijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo.

Voor je start met je rijopleiding raden wij een proefrijles aan. Een vrijblijvende proefles verplicht je tot niks.

Halen en brengen. Is een goede test als je meer afgeleid of gespannen bent als er iemand anders meerijdt?

RIS is aanbevolen door het CBR! Hoger slagingspercentage: 85% (bron: CBR) en je hebt minder lessen nodig!

Rijlessen in Haarlem?

Voor de start van je rijopleiding ga je een proefrijles doen. Deze is vrijblijvend en  verplicht je tot niks. Hierdoor maak je eerst kennis met je rijinstructeur en als zijn manier van rijles geven je bevalt. Door de proefles krijgt de instructeur een eerste indruk, maar jouw kennis, vaardigheden, houding en leervermogen.

Op basis van de proefrijles kan de instructeur een inschatting maken hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zal hebben. Letop het is  een inschatting.  Je kunt er meer of minder nodig hebben.

Bij Royaal Rijopleiding kan je meteen beginnen, ook als je 16,5 jaar oud bent mag je al rijlessen volgen!

Hoe gaat het praktijkexamen auto?

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Voor het andere deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Dat geldt voor alle zeven examenonderdelen.

Bel mij terug