Skip links

Taxi Opleiding

Kandidaten die taxichauffeur willen worden zijn verplicht om het CCV Chauffeurs diploma Taxi te behalen.

Toelatingseisen

Het enige wat wij van je vragen is om goed mee te doen met de taxi opleiding, in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B en je moet de Nederlandse taal in woord en geschrift goed beheersen!

De Opleiding

De praktijklessen bestaan uit minimaal 6 lesuren. Je wordt klaargestoomd voor het praktijkexamen door onze instructeur. De taxi opleiding kan het hele jaar worden gestart!

Chauffeurskaart

Na het succesvol afronden van het theorie- en het praktijkexamen kom je in het bezit van het CCV Chauffeursdiploma Taxi. Om aan de slag te gaan moet je  Chauffeurskaart Taxi aanvragen.

De taxi opleiding

Je leert de complete (verkeers) wet- en regelgeving, maar ook van het Nederlandse wegennet en over hoe zaken in het taxibedrijf geadministreerd worden. Daarnaast moet je weten hoe u dient op te treden bij verkeersongevallen, met wat voor soort klanten je te maken kunt krijgen en hoe je het beste kunt handelen in conflictsituaties. De TVT is een zelfstudie, als je de TVT heeft behaald, begint je met de praktijklessen . De praktijkopleiding is een opleiding van 2 dagdelen praktijk van 2 en half uur met in de auto.

Wij bereiden je voor het praktijkexamen op.

Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit drie rijopdrachten:

  1. Rijden van een CBR-locatie naar een opgegeven bekend object zonder hulpmiddelen.
  2. Rijden van het object naar een opgegeven adres met hulpmiddelen.
  3. Rijden van het adres terug naar het CBR op aanwijzingen van de examinator.

Bel mij terug